„Biztosan nem leszek néma levente” – interjú Hegedüs Péterrel

A hajdúböszörményi központú hajdú-bihari 6-os választókerület összellenzéki képviselőjelöltje úgy látja, Tiba István még mindig nem emésztette meg, hogy elveszítette a hatalmat Balmazújvárosban, ezért tudatosan gátolja a település fejlődését, a kormány pedig egy, az előző városvezetéstől örökölt, félbehagyott beruházás miatt bünteti őket. Amennyiben a hajdúnánási lakosok szeretnék a MotoGP-pálya építését, nem mondana nemet a beruházásra, de szerinte az erre szánt forrásokat jobban is lehetne hasznosítani a térségben. A súlyadóból származó bevételt az önkormányzatoknál hagyná, hogy ebből újítsák fel az útjaikat.

Az április 3-i választásokra készülve a Debreciner mind a hat Hajdú-Bihar megyei választókerületben interjút kért az egyéni győzelemre leginkább esélyes, rivális pártszövetségek, a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért képviselőjelöltjeitől. A Varga Zoltánnal (1-es választókerület), Mándi Lászlóval (2-es választókerület), Salamon Gergővel (3-as választókerület), Szántai Lászlóval (4-es választókerület) és Kiss Lászlóval (5-ös választókerület) készült cikkeinket már megjelentettük, ezúttal a hajdúböszörményi központú hajdú-bihari 6-os választókerület jelöltjével, Hegedüs Péterrel történt beszélgetésünket közöljük.

Hegedüs Péter
Polgár Tóth Tamás

Ön független, vagy a Jobbik képviselőjelöltje? Saját magára korábban függetlenként hivatkozott, de a Jobbik a kommunikációjában mintha a saját jelöltjeként mutatná, a fővárosi sajtó is inkább jobbikosként kezeli.

Független vagyok. Valaki akkor lesz a párt jelöltje, ha a párt tagja. Én egyetlen pártnak sem vagyok a tagja. Az előválasztási szabályok alapján az indulhatott el a választáson, aki választott egy frakciót. Márki-Zay Péter, illetve más független polgármesterek is így tettek. 4-5-en vagyunk olyanok, akik az ellenzéki előválasztáson függetlenként indultunk, és a Jobbik frakcióját választottuk. Nem vagyok párttag, ettől függetlenül tartom magam ahhoz a megállapodáshoz, amit az előválasztáson a Jobbikkal kötöttem.

2018-ban komoly meglepetésre tudta legyőzni a balmazújvárosi polgármesterválasztáson Nagy Tamás Fidesz által támogatott független jelöltet, majd 2019-ben ismét viszonylag váratlanul nemcsak ön, hanem az addigi helyi ellenzék is nagy győzelmet tudott aratni. Mi történt Balmazújvárosban, amit az országos és a hajdú-bihari közvélemény sem vett észre? Mi eredményezte ezt a politikai fordulatot egy olyan város életében, amelyet addig 12 éven keresztül a Fidesz vezetett?

Balmazújváros mindig a radikális változások híve volt. Talán itt volt a legtovább MSZMP, utána volt SZDSZ-korszak és Fidesz-korszak is. Azt gondolom, hogy a bizalom rendült meg azzal, hogy egy korrupciós bűncselekmény miatt elítélték a volt polgármestert. Ez az ügy már a 2014-es önkormányzati választások idején is folyt, mi fel is hívtuk a figyelmet arra, hogy van egy eljárás a jelölt ellen. Ettől függetlenül megválasztották, de utána kiderült, hogy ez az eljárás jogos volt, a város pedig büntetett. 2018-ban még gondolkoztak az emberek, 2019-ben viszont már eldöntötték, hogy nem rossz az új irány. Az meg egy másik dolog, hogy ezért most már a várost büntetik.

Polgár Tóth Tamás

A 2018-as időközi választási kampányban Kósa Lajos országgyűlési képviselő és Papp László, Debrecen polgármestere is járt Balmazújvárosban. Mindketten azt ígérték, hogy amennyiben a Fidesz jelöltje nyer, a BMW-gyár építése kapcsán nagyon jól jár a város, lesz sok új munkahely Balmazújvárosban. Kereste önt azóta ebben az ügyben Kósa vagy Papp? Bárki a BMW-részéről?

Olyannyira nem, hogy még a mi megkeresésünk elől is elzárkóztak.

Ez Kósa Lajosra és Papp Lászlóra vonatkozik?

Igen, mindkettőre. Papp Lászlóval az elmúlt években egyszer beszéltem telefonon, amikor felhívott, mert a BMW-hez és a vasútfejlesztéshez kapcsolódóan egy aláírásra volt szükség Balmazújváros részéről. Kértem tőle, hogy majd üljünk le beszélgetni egy kávé mellett. Ez három éve volt. Azóta nem sikerült.

Elmondta, hogy miért nem szeretne leülni önnel?

Nem, azt mondta, hogy nyitott rá, csak nem sikerült időpontot találni. Mint ahogy Barcsa Lajos alpolgármesternek sem sikerült. A Krones rendezvényén találkoztunk, ott próbáltam vele időpontot egyeztetni, de ez sem jött össze. Sőt én most elég rossz híreket kaptam azzal kapcsolatban, hogy Balmazújváros a 2021-2027-es pályázati időszakból is ki van zárva, nem kaptunk semmilyen támogatást. Ellenben olvastam, hogy Újszentmargita kapott 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást virágos, zöld környezet megteremtésére. Biztosan szüksége van erre Újszentmargitának, örülök is neki, hogy kaptak támogatást. Balmazújvárosnak is szüksége lenne 90 millióra ahhoz, hogy be tudjuk fejezni az ipari parkunkat…

Polgár Tóth Tamás

Gondolja, hogy Újszentmargita azért kapott támogatást, mert az ottani polgármester jobb viszonyt ápol Tiba Istvánnal, a választókerület jelenlegi országgyűlési képviselőjével, mint ön?

A jelenleg regnáló országgyűlési képviselő összehívta a polgármestereket, kivéve Balmazújváros és Polgár polgármesterét, és megbeszélték a 2021-2027-es fejlesztési időszakra vonatkozó települési terveket. Mire gondoljunk, amikor minket még csak meg sem hívtak?

Térjünk vissza egy pillanatra az előző kérdésemhez. Semmilyen kapcsolatuk nincs a BMW-vel?

Semmilyen. Azt gondolom, hogy a BMW számára Balmazújváros nem elhanyagolható, ezért törekszünk arra, hogy végrehajtsuk az ipari park beruházásunkat. Van még más területünk is, ami már ipari területté van minősítve. De nagyon fontos, hogy Balmazújváros egy agrártelepülés. Szeretnénk mi is csatlakozni valamilyen ipari fejlesztéshez, de nem szeretnénk megalomán beruházási tervek miatt – gondolok itt például a MotoGP-pályára – többszáz hektár jó hajdúsági földet elveszíteni, mert meg kell termelni a kenyeret is. A BMW-vel kapcsolatban nagyon örülünk annak, hogy Balmazújvárosig villamosítva lesz a vasútvonal. Ez az első lépés afelé, hogy elővárosi vasútközlekedés alakuljon ki. Bármennyire is úgy néz ki, most nem szeretnék, hogy fejlődjön a város, a hosszútávú tervekben biztosan benne van, hogy Balmazújváros szoros része legyen Debrecen agglomerációjának.

Polgár Tóth Tamás

10 településből áll a választókerület. Hogyan tudja becsatornázni az itt található valamennyi város és község lakóinak véleményeit, kéréseit, kérdéseit az őket érintő legfontosabb közügyekkel kapcsolatban?

Rendszerszintű problémák vannak Magyarországon: ami probléma Balmazújvároson, az probléma Hajdúnánáson, Hajdúböszörményben, Polgáron, Hajdúdorogon és mindenhol máshol is. Azt pedig, hogy a választók településenként mit szeretnének, az tudja megmondani, aki ott él. Nem szeretek ígérgetni, de azt tudom vállalni, hogy az emberek jólétét szolgálnám. Ha az emberek jól érzik magukat az adott településen, az azt jelenti, hogy a település fejlődik. De az, hogy adunk 200 millió forintot egy kétezer fős falunak, nem biztos, hogy akár egy forintot is segít az ott élő családoknak, nem biztos, hogy a lakhatási körülményeken, a létbiztonsági kérdéseken ez változtat.

Másképp kérdezem: hogyan tervezi megtudni, mitől éreznék jobban magukat a lakosok, milyen fejlesztésekre lenne szükség az adott településeken?

Utcafórumokkal. Nagyon sok beszélgetésen vagyunk már túl. Azt látom, hogy ha az emberek kézzel megfoghatják azt, aki őket fogja képviselni, ha napi szinten látják, ahogy dolgozik, akkor bízni fognak benne. A problémák csak akkor fognak eljutni hozzánk, ha megkérdezzük az embereket és időt szánunk rájuk. Ha megkérdezem, valóban érdekeljen, várjam meg azt az 5 percet, ami szükséges ahhoz, hogy megnyíljon az, akivel beszélgetek. Egy felületes köszönés nem jelent semmit.

Polgár Tóth Tamás

A választókerületi úthálózat egy része súlyosan leromlott állapotban van. Szintén probléma, hogy közösségi közlekedéssel nehezen megoldható a települések közötti közlekedés. Nem egyszerű eljutni tömegközlekedéssel például Balmazújvárosból Polgárra…

Még Böszörménybe sem.

Milyen konkrét vállalásokat tud tenni a választókerület közlekedési ügyeivel kapcsolatban?

Az, hogy a települések közötti közlekedés hogyan alakul, az országos probléma. Ez nagyobb volumenű és komoly tervezést igényel. Számításokat kell végezni. Látom polgármesterként, hogy a mi közösségi közlekedésünkhöz milyen pályázatokat kell beadnunk, forgalomszámlálás megy stb. Amire szeretnék kitérni, azok az útfejlesztések. 2-3 évvel ezelőtt felkérték a helyi országgyűlési képviselőket, hogy véleményezzék a közutak fejlesztésével kapcsolatos terveket. A hajdú-bihari 6-os választókerületben is megszületett ez a szakmai javaslat, ahol sorba voltak rakva az utak, aszerint, hogy a szakma milyen sorrendben javasolja a felújításukat. A Debrecent Balmazújvárossal összekötő 3316-os az első volt. Azóta sem valósult meg, most pedig kiderült, hogy már megint nem kaptunk rá forrást. A jelenlegi országgyűlési képviselő nem tartotta fontosnak, hogy az út ne csak a Látóképi-tóig legyen járható, hanem egészen Balmazújvárosig, ezáltal javítva a megyeszékhellyel való kapcsolatunkat.

Tud tenni konkrét vállalást arra vonatkozóan, hogy amennyiben megválasztják önt országgyűlési képviselőnek, ezt az utat felújítják?

Természetesen. Ha megválasztanak, odafigyelünk az úthálózat és a közösségi közlekedés fejlesztésére, minden lehetőséget megragadok annak érdekében, hogy ide jöjjenek a források. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb, hogy a súlyadót teljes egészében ott hagynám a településeknél. Amikor 2019-ben újraválasztottak, és akkor már nem fideszes többségű volt a testület, a súlyadóból azonnal meg tudtunk csinálni egy 1 kilométernél hosszabb utat, ami addig Balmazújváros szégyene volt. Utána megígértük a folytatást, az emberek pedig most számonkérik rajtunk, hogy hol van. Igen ám, de közben elvették tőlünk a súlyadót, amit erre szántunk volna. Az úthálózat fejlesztésének elmaradása a kormány bűne, mert elvette onnan a pénzt.

Polgár Tóth Tamás

Balmazújváros közélete számos konfliktussal terhelt. Tiba István országgyűlési képviselő önt többek között biciklitolvajnak, orgazdának és adócsalónak nevezte, a balmazújvárosiak meglopásának szándékával vádolta, és még sorolhatnánk. Mit gondol, mi az oka annak, hogy Tiba évek óta élesen kritizálta, különböző vádakkal illette önt már az ellenzéki előválasztás előtt is? Egyszerűen a 2018-as és 2019-es választási eredmény az oka? Van bármilyen valóságalapja a képviselő kritikáinak?

A jelenleg regnáló képviselő egyszerű kormányzati narratívát követ: aki nem velünk van, azt gyalázzuk, különböző negatív és hamis információkat ismétlünk folyamatosan. Ön újságíró. Tudja, ha valamit 6-8-szor elismétlünk, akkor hivatkozhatunk rá, hogy ezt mindenki tudja, ez így van. Ha valaki hazugságot terjeszt, azt sokszor elmondja, akkor kezd beivódni az emberekbe. Egy fájó pontját nyomogatjuk az országgyűlési képviselőnek…

Veres Margit a fájó pont?

Ő is, de én most arra gondolok, hogy Tiba elveszítette a hatalmat Balmazújváros fölött. Azon az ominózus testületi ülésen, amikor utoljára találkoztunk, és elmondta, országgyűlési képviselőként mi az ő akarata, akkor én közöltem vele, hogy itt én vagyok a polgármester. Külön kellene választani az országgyűlési képviselői és a polgármesteri feladatokat. Az ő fejében 2014 óta ez még mindig nem vált ketté. Addig volt polgármester, de utána is érezhető volt, hogy ő irányítja Balmazújvárost. Nárcisztikus embereknek borzasztóan fáj a hatalom elveszítése.

A város egyik legvitásabb ügye a félbehagyott uszoda, amelyre még 2016-ban nyert el 498 millió forint támogatást a város, és amelyet 2017-ben, tehát még az előző városvezetés idején kellett volna befejezni. Arra kérem, hogy röviden foglalja össze, miért nem készült el az uszoda és mennyi kára származott ebből a balmazújvárosiaknak. Vannak-e még más, félbemaradt projektek az előző vezetés idejéből? Mit lehet ezekkel kezdeni a jövőben?

Menjünk sorba. Nagyon vaskos anyag van az uszodával kapcsolatban, büntetőfeljelentésünk is van. 2017. december végéig át kellett volna adni. Láttuk, hogy milyen pénzeket hogyan fizettek ki 2017-ig. Szerintünk az akkori polgármester miatt egy 70 millió forintos kötbértől esett el a város. Utána valaki kilobbizta a minisztériumban, hogy újra kapjunk támogatást az uszoda befejezésére, hiszen már 2017-ben megmondták, hogy a törvény értelmében vissza kell fizetni az összes pénzt. Papírokkal tudjuk igazolni, hogy Balmazújvárosnak egy vasa sem volt, nem volt semmi fedezet, nem vett fel hitelt a város. Amikor megérkezett a második uszodatámogatás, abból fizették vissza az előzőt. Tudomásom szerint 300 millió forintot fizetett úgy vissza az önkormányzat, hogy erről még testületi döntés sem volt, nem tudott róla senki. Jött a pénz, ment a pénz. Aztán maradt itt 200 millió forint, amiből egy petákot sem fordítottak az uszoda folytatására. 2018 augusztusában úgy vettem át, hogy egy ember nem volt az építkezésen. Nagyon hosszú folyamat volt, újra kellett terveznünk, újraindítottuk, voltunk a minisztériumban, megígérték, hogy kapunk lehetőséget a folytatásra, aztán pedig azt mondták, hogy vissza kell fizetni. 300 millió forint kára van az önkormányzatnak, ezt a mai napig nyögi a város. Azt mondom, hogy ez egy büntetés. Ha az emberek érdemesnek találnak az országgyűlési képviselői pozícióra, akkor még inkább utána fogok menni, hogy miért, ki miatt dőlt be ez a beruházás, és miért büntetik a várost. Vannak elképzeléseim.

Országgyűlési képviselőként kilobbizná az újabb forrásokat ahhoz, hogy ez a projekt megvalósulhasson? Szükségesnek tartja egyáltalán?

Természetesen szükségesnek tartom. Egy uszoda fenntartására nyilvánvalóan szükség lenne az emberek egészsége és a sport szempontjából. Nem azt mondom, hogy itt, Balmazújvároson nem normális dolgokra pályáztak. Ön azt kérdezte, maradt-e még félbe más is. A zöld város programból a piac és a rekreációs park fejlesztése el sem kezdődött, az ipari parkban egy kapavágás nem történt, az óvoda felújítása elkezdődött, de mi fejeztük be, a szegregációval kapcsolatos pályázatból semmi nem lett, az Oxenweg-pályázatból semmit nem valósítottak meg. Semmit nem indítottak el, most pedig azzal dicsekednek, hogy ők nyerték el a pályázatokat. És? Azokat meg is kellett volna csinálni…

Rengeteget lehetne még beszélni ezekről az ügyekről, de most térjünk át a választókerület más településeire. A térség egyik legnagyobb beruházása a hajdúnánási MotoGP-pálya építése. A beszélgetésünk elején említette, hogy az ehhez hasonló megalomán beruházások megvalósítását nem támogatná Balmazújvárosban. Ezt a konkrét projektet támogatná? A korábbi nyilatkozatai alapján nem úgy tűnt, hogy élesen elhatárolódna a beruházástól, miközben a választási szövetség, amelynek a színeiben indul, azt kommunikálja, hogy azonnal le kell állítani a beruházást.

Az Egységben Magyarországért pártszövetség országosan sürgeti azoknak a beruházásoknak a leállítását, amelyeket gazdaságilag nem tartanak indokoltnak. Beszéltünk arról, hogy vajon mi a jó a helyieknek. A hajdúnánásiakkal rengeteget egyeztettünk ezzel kapcsolatban, beszélgettünk erről az egész kusza ügyletről, amely kapcsán a kormány azt hangoztatja, hogy minden rendben van. Én azt hallom a vállalkozóktól, a mezőgazdasági földtulajdonosoktól, hogy semmi sincs rendben, csak időnként jön egy táskás ember, aki kirakja az iratokat az asztalra, és azt mondja, „ezt írd alá, azt írd alá”. A MotoGP-beruházással kapcsolatban a következő az észrevételem. Ez egy alapvetően mezőgazdasági térség. A mezőgazdasági termelésünk jelenleg csak alapanyag-előállításra szolgál, nincs hozzáadott érték, amely erősítené a magyar gazdaságot…

Feldolgozóipart építtetne?

65 milliárdból a Hajdúságba? Mi mindent lehetne 65 milliárd forintból megvalósítani! Nemcsak a Hajdú 6-os körzetre ható, hanem országos jelentőségű fejlesztéseket lehetne végrehajtani. El lehet gondolkozni azon is, hogy milyen következményekkel jár, ha évente két ilyen rendezvényen ráözönlik a városra 400-500 motoros – mert többet nem tud befogadni, hiába lesz itt akár 10 ezer is. Meghívtak egy iparkamarai ülésre, és ott elhangzott, hogy a kormány gazdasági okok miatt későbbre tolja a megvalósítás elkezdését. Ez olyan, mint a Paks 2, hogy már 7 éve épül, és ki tudja, hogy egyáltalán kész lesz-e. Vagy olyan, mint a sávolyi MotoGP-pálya, amely nagyon úgy néz ki, hogy soha nem lesz kész. Mivel jobb a hajdúnánási terület, ahol 500 hektár termőföldet akarnak ehhez kivenni? Azt mondom, hogy ha a hajdúnánásiak támogatnák, nem tudnék egy ilyen beruházásra nemet mondani, de ha ennek a befektetett pénznek a hozadékát nézzük, azt gondolom, nem most van itt az ideje a beruházásnak.

Hajdúböszörmény vezetése az elmúlt években több ambiciózus célt tűzött ki maga elé: megyei jogú városi rangot szereznének és egy új ipari parkot alakítanak ki a városban. Támogatná-e országgyűlési képviselőként a jelenlegi, fideszes többségű önkormányzat városfejlesztési elképzeléseit?

Természetesen. A következő a helyzet: én mindenkivel leülnék, országgyűlési képviselőként megszűnne az a fék, ami miatt most egyesek azt mondják, hogy nem állnak velem szóba. Mondják meg, miben segíthetek. Látom, hogy Hajdúböszörmény is elkezdte azt az ipari parkot, amit mi is csinálunk. Nekik sincs több pénzük, nem tudom, mire fognak haladni. A különbség jelenleg Hajdúböszörmény és Balmazújváros között, hogy ha azt mondják, kellene még 300 millió forint, akkor azt ők azonnal megkapják, de ha Újváros azt mondja, kellene 3 millió, akkor még azt sem. Visszatérve: igen, Böszörmény vezetésével ugyanúgy tárgyalnék. A megyei jogú városi cím elnyerésének nagyon örülnénk, hiszen akkor ennek a körzetnek lenne egy teljesen más megítélés alá eső városa. Teljesen más fejlesztési forrásokhoz lehetne hozzájutni. Támogatom Hajdúböszörmény fejlődését, igaz, a lakosok azt mondják, hogy ez egy kicsit most megrekedt. Ambiciózus tervek vannak, de ezek az én tudomásom szerint egyetlen cégre épülnek, ami a város összes beruházását csinálja – ha mégsem ők, akkor valamelyik leányvállalatuk. Ezeknek a terveknek a végrehajtása szabályozott, ellenőrzött keretek között kell, hogy történjen.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

A választókerületének nyugati sávjában található a Polgári kistérség, benne Polgár várossal és öt községgel, Görbeházával, Újszentmargitával, Folyással, Újtikossal és Tiszagyulaházával. A Fidesz a legtöbb elemzés szerint a kisebb településeken a legerősebb. Mondta, hogy nem szeret ígérgetni, ezért azt kérdezem: milyen vállalásokat tud tenni, amelyek teljesülése esetén jobb lesz az itt élők helyzete. Miért szavazzanak önre? Miben tudna jobb képviseletet nyújtani a számukra, mint Tiba István?

Jóval többet tudok nyújtani, mint a böllérfesztiválokon való négyévenkénti részvétel és a Fásy Mulatók. Azt tudom ígérni, hogy támogatom a családi pótlék és az öregségi nyugdíj emelését. Ezzel együtt más dolgok is emelkednének, mert sok mindennek az öregségi nyugdíj a kiszámítási alapja. Maximálisan támogatom, hogy a minimálbér adómentes legyen. Ezek a pénzek a haknis-mulatós rendezvényekkel ellentétben az év minden napján ott lennének a háztartásokban. Másrészt támogatom, hogy a települések visszakapják a súlyadót, ezt szigorúan az úthálózat karbantartására kellene fordítaniuk, ezáltal a kistelepülések is rendbe tudnák tenni az útjaikat. Arra kellene törekedni, hogy egyetlen településen se legyenek földutak. A mezőgazdaságnak éves szinten több mint 20 milliárd forintos kárt okoz a mezőgazdasági dűlőutak fejlesztésének elmaradása. Az is több 10 milliárd forintos kárt okoz, hogy leállítottuk az öntözhető területek növelését. Ez a helyben élőknek nagyon fontos kérdés, hiszen alapvetően mezőgazdasági térségről beszélünk. Azt fogom képviselni, hogy tartósan emelkedjen a családok jövedelme és életszínvonala. Az államnak szolgálnia kell, mindig a többség javára kell elosztania a beszedett adóforintokat.

Hegedüs Péter
Polgár Tóth Tamás

Tiba István a Debrecinernek kétszer is azt nyilatkozta, hogy bármelyik kihívójával szívesen leül beszélgetni. Kihívta már vitára?

Nem hívtam ki, de felkértek erre. Meghívtak egy hajdúnánási iparkamarai ülésre, ahová meghívták a jelenleg regnáló országgyűlési képviselőt is. Ő küldött egy levelet maga helyett, amit a hajdúnánási alpolgármester asszony olvasott fel. Ebben közölte, hogy nem kíván velem egy levegőt szívni. Illetve kaptam egy televíziós felkérést egy rövid bejelentkezésre. Úgy tudom, ezt megkapta Tiba úr is, aki azt nyilatkozta, hogy nem szeretne velem egy műsorban szerepelni. De az ominózus nánási ülésen megkértek arra, hogy kezdeményezzek egy vitát. Természetesen ennek a vitának a szervezését megkezdtük, nagyon kíváncsi leszek a válaszra.

Amennyiben megválasztják önt országgyűlési képviselőnek, mit várhatnak a választókerület lakói: Balmazújváros és Budapest között fog ingázni, vagy a mostaninál aktívabban lenne jelen más településeken is?

Először is azt várhatják, hogy az áprilist arra használom fel, hogy minden településre elmenjek, helyi fórumokon megköszönjem a bizalmat, és elmondjam, hogy számíthatnak rám. Az országgyűlési képviselői feladatokat nem feltétlenül csak a parlamentben kell ellátni, hiszen ott a jogalkotás zajlik. A térség problémáit nem a parlamenti folyosókon fogom összeszedegetni, hanem itt. Minden polgármesterrel le fogok ülni pártállástól függetlenül. Ha valaki nem szeretné, hogy segítsek, akkor azt majd elmondja, de a lakosoknak is el kell mondania. Természetesen itt szeretnék dolgozni. A jogalkotási munkában nem gondolom, hogy állandóan üres padsorokkal kell majd szembesülniük a parlamenti közvetítéseket követő lakosoknak. Saját habitusomat ismerve biztosan nem leszek néma levente, a környék problémáit el fogom mondani a parlamentben is. Ha felkérnek, szerepet fogok vállalni bármilyen bizottságban, ahol szintén a Hajdúság érdekeit fogom képviselni. Polgármesterként sem vagyok inaktív, ugyanilyen aktívnak képzelem el magam országgyűlési képviselőként is.

Lia

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.