Kidöntötte a telkén álló plakáthelyet a berettyóújfalui vállalkozó, miután az engedélye nélkül rátették a fideszes jelöltet

2019-ben még egymás mellett szerepeltek a Fidesz és az ellenzék polgármesterjelöltjeinek óriásplakátjai, de a terület tulajdonosa mostanra megelégelte a kormánypárt „gátlástalan hazugságait”. Muraközi István polgármester a Lenin-fiúkat emlegeti a történtek kapcsán.

Március 29-én kora délután írta meg a Magyar Hang, hogy egy berettyóújfalui vállalkozó még az előző héten targoncával döntötte ki a telkén található óriásplakát-helyet, miután állítása szerint a Fidesz aktivistái az engedélye nélkül, a távollétében hatoltak be a területre, és ragasztották fel Vitányi Istvánnak, a kormánypártok választókerületi jelöltjének hirdetését.

Magyar Hang

A telektulajdonos a közösségi médiában közölte, hogy a plakáthely egy másik, helyi vállalkozóé, akinek 20 évvel ezelőtt ingyen megengedte, hogy ott népszerűsítse az autószalonját, majd más témájú hirdetéseket is hagyott rajta megjelenni. Most azonban a telektulajdonos előre szólt a plakáthely tulajdonosának, hogy nem szeretne fideszes hirdetést látni a felületen.

A cikkből kiderül, hogy a plakát engedély nélküli kihelyezése miatt a telektulajdonos felbontva a húszéves, szóbeli megállapodást, egy targoncával sérülés nélkül kiemelte a szerkezetet.

Az esetről néhány órával később az Azonnali is írt, ebből a cikkből kiderül, hogy a 2019-es önkormányzati választáson a vállalkozó telkén még egymás mellett szerepelt a helyi fideszes és az ellenzéki polgármester-jelölt óriásplakátja, mostanra azonban megelégelte „a Fidesz gátlástalan hazugságait”.

azonnali.hu

Az Egységben Magyarországért választókerületi jelöltjének, Szántai Lászlónak egyébként most is ott van a hirdetése a másik, épségben hagyott plakáthelyen, az Azonnali cikke alapján ennek az ingyenes kihelyezésére éppen a telek tulajdonosa kérte őt meg.

Az események miatt Muraközi István (Fidesz) polgármester a közösségi oldalán fakadt ki, és a vörösterrorban aktív szerepet játszó csoporthoz, a Lenin-fiúkhoz hasonlította az ellenzéki összefogás aktivistáit.

További részleteket a Magyar Hang és az Azonnali cikkeiben olvashatnak.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.