Gyerekekből állítottak díszsorfalat Szijjártó Péternek, aki egy futópályát adott át Debrecenben

A külgazdasági és külügyminiszter beszédében azt hangsúlyozta, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté kell válnunk. Tasó László országgyűlési képviselő szerint csak Magyarországon fontosak a magyarok, ezért együtt kell működnünk és örülnünk a közös sikereknek. Dzsudzsák Balázst külön köszöntötték a szervezők.

Március 30-án Debrecenbe látogatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy előbb átadjon egy futópályát, majd a felújított 48-as főutat – utóbbiról a debreceni önkormányzat fejlesztési honlapja tudósított. A Debrecinert ugyan egyik eseményre sem hívták meg, de a 2021-ben alapított Szeretlek Debrecen Egyesület által szervezett csapókerti tavaszköszöntő egészség- és sportnapról értesültünk a közösségi médiából, ezért be tudunk számolni róla.

Galéria: Szijjártó Péter tavaszköszöntő sportnapon járt Debrecenben (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Polgár Tóth Tamás

A Liget téren felállított rendezvénysátorban gyermektáncosok előadásai előzték meg a politikusi beszédeket. A beharangozott kezdéshez képest kis késéssel érkező Szijjártó Péter fogadására a szervezők gyerekekből állítottak sorfalat a járda két oldalán. A miniszter Papp László (Fidesz) polgármesterrel, Szilágyi Edinával (Fidesz), a helyi önkormányzati képviselővel, valamint Tasó Lászlóval (Fidesz), a választókerület országgyűlési képviselőjével, egyben képviselőjelöltjével sétált a beszédek helyszínéhez. A politikusok a sátorhoz menet többször is megálltak, hogy kezet fogjanak, illetve váltsanak néhány szót a megjelentekkel. A programon részt vett Dzsudzsák Balázs korábbi magyar válogatott labdarúgó, a DVSC játékosa is, akit külön köszöntöttek a sportnapon.

Ha a kormányszimpatikus médián kívül szeretnél máshonnan is tájékozódni, azt kérjük Tőled, hogy támogasd a Debreciner szerkesztőségének munkáját! - Adószámunk: 18554676-1-09
debreciner.hu

Valami értelmeset is csináljanak a gyerekek

Szilágyi Edina önkormányzati képviselő elmondta, úgy érzi, az elmúlt 2-3 évben a Csapókert élete új útra tért, az eredményeket pedig meg kell ünnepelni.

Polgár Tóth Tamás

Papp László polgármester a beszédében úgy fogalmazott, hogy a fejlődésnek nem csak a távlatokban, hanem a mindennapokban is meg kell nyilvánulnia, ezért is fontos számára a Liget tér fejlesztése. Azt mondta, Szijjártó Péter támogatása nélkül valószínűleg nem jött volna létre az 555 méter hosszú futópálya.

Polgár Tóth Tamás

Tasó László országgyűlési képviselő arról beszélt, a jelenlegi kormánynak olyan miniszterei vannak, akik támogatják a vidéket. Kitért arra is, hogy szerinte csak Magyarországon fontosak a magyarok, máshol senkit nem érdekel a sorsunk, ezért együtt kell működnünk és örülnünk a közös sikereknek. A beszéde végén a képviselőjelölt arra kérte a megjelenteket, hogy szavazzanak a Fideszre április 3-án.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a sport fontosságát hangsúlyozta, szerinte sportnemzet vagyunk, de sportoló nemzetnek is kell lennünk, a testmozgásnak a mindennapi élet részének kell lennie. Mint mondta, ezért is vezették be az iskolákban a mindennapi testnevelést. Azt is megjegyezte, amikor sportinfrastruktúra-fejlesztésről beszélnek, nem csak a stadionokra gondolnak, habár azokra is büszkék. „Legalább ugyanennyire gondolunk az iskolai tornatermekre, a tanuszodákra, a kondiparkokra vagy az olyan ligeti futókörökre, mint ami itt épült” – fogalmazott. A miniszter arról is beszélt, hogy a szülők szeretnék, ha a gyermekeik értelmes dologgal töltenék az idejüket „a számítógép nyomkodása helyett, mellett”, erre pedig jó lehetőség a sportolás.

A beszédeket követően a politikusok kivonultak a futópályához, ahol addigra már felsorakoztak a futóversenyre készülő gyerekek. A versenyt Szijjártó Péter indította, ezzel felavatva a pályát, majd a versenyzők elfutását követően a miniszter, a polgármester és a képviselők közös szelfizésbe kezdtek, aztán távoztak a helyszínről. A sajtó számára kérdezési lehetőséget nem biztosítottak.

Polgár Tóth Tamás

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.