„Kábelbeégés” miatt nem ad áramot a debreceni városháza az ellenzéki összefogás LED-falának

Azt is közölték velük, hogy a belvárosban semmilyen módon nem tudnak áramot biztosítani a kampányeszközükhöz. Az Egységben Magyarországért szerint a Fidesz megszorításokra készül a választások után.

Sajtótájékoztatót tartott március 31-én délelőtt Mándi László, az Egységben Magyarországért debreceni képviselő-jelöltje a Csapó utcán, ahol az ellenzéki összefogás napokban kezdődött országos kampányáról beszélt, miszerint feltételezhető, hogy a Fidesz megszorításokra készül a választások után. Mint mondta, 2010 óta nominálisan a duplájára nőtt az államadósság, de már GDP-arányosan is közelíti az akkori szintet. A politikus azt is kiemelte, idén már most elérte a kormány a tavalyi, rekordméretű államháztartási hiány felét, Varga Mihály pénzügyminiszter pedig már kiigazítaná a költségvetést. Mándi elmondta, Pósán László (Fidesz) debreceni országgyűlési képviselő, akinek a kihívója Mándi, nem válaszolt a témával kapcsolatban írt levelére, ami vagy azt jelenti, hogy a Fideszben nem osztják meg vele ezeket az információkat, vagy titkolja a valódi gazdasági terveiket.

Mándi László
Polgár Tóth Tamás

Mándi kijelentette, az Egységben Magyarországért győzelme esetén nem lennének megszorítások, mert megszüntetnék a rendszerszintű korrupciót, leállítanák a látványberuházásokat, valamint európai uniós forrásokat szereznének.

Fekete a kampányledfal

Megkérdeztük Mándi Lászlót, hogy miért nem működik a mögötte látható LED-fal, mire elmondta, pénteken – március 25-én – jelezték a Titásznak, hogy nincs áram az itt található elektronikai szekrényben, majd kiderült, hogy ez a városüzemeltetés fennhatósága alá tartozik. A problémát pénteken jelezték a városnak. A vetítés hétfőn indult volna el, de máig nem javították ki a hibát, és arról tájékoztatták az ellenzéki összefogást, hogy semmilyen más áramforrást nem tudnak biztosítani a számukra a belvárosban. „Ha ilyenfajta attrakció lenne az augusztus 20-i ünnepségek körül, nem hinném, hogy több napig állna egy ilyen LED-fal működtetése” – fogalmazott Mándi, majd hozzátette, úgy tudják, „kábelbeégés” van a szekrényben.

Nincs áram…
Polgár Tóth Tamás

A kérdésünkre Mándi azt is elmondta, a LED-fal működtetéséhez speciális, szünet nélküli áramvételre van szükség, amit aggregátorról nehéz lenne biztosítani, illetve környezetterhelési szempontból sem jó megoldás. Mint mondta, nem tehetnek mást, minthogy bíznak a hiba mielőbbi elhárításában.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

A politikus szintén a Debreciner kérdésére fejtette ki, hogy az ország más pontjaihoz hasonlóan Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt és az Egységben Magyarországért helyi jelöltjeinek kampányfilmjei mennének a LED-falon. Kiemelte, más nagyvárosokban is ütköztek hasonló problémákba, Pécsen pedig a Fidesz országgyűlési képviselője maga húzta ki a LED-falat az áramforrásból. „Látszik, hogy a politikai ellenfeleink nem nézik jó szemmel ezeket az üzeneteket” – magyarázta Mándi.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.