„Pénzt kell adni az embereknek” – bemutatkozik Huszti Andrea, az ISZOMM-Munkáspárt képviselőjelöltje

Az ISZOMM elnöke a hajdú-bihari 2-es választókerületben indul.

Az április 3-i választások előtt lehetőséget biztosítunk minden olyan képviselőjelöltnek a bemutatkozásra, valamint választási programjának rövid ismertetésére, aki nem a két nagy politikai tömb színeiben indul Hajdú-Bihar megyében, de a szervezete az elmúlt években érdemi közéleti tevékenységet végzett. Ezek az ISZOMM-Munkáspárt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom. A pártok által küldött szövegeket tartalmi változtatás nélkül közöljük.

Az alábbiakban a Debrecen délkeleti részét lefedő 2-es választókerületben induló Huszti Andreának, az ISZOMM-Munkáspárt képviselőjelöltjének anyagát olvashatják.

Huszti Andrea - ISZOMM-Munkáspárt

Munkáscsaládból származom, magam is 20 éven keresztül dolgoztam mint ápoló. Világéletemben dolgoztam, de sok éven keresztül éltem meg a dolgozói szegénység mindennapjait. Akkor kezdtem el politizálni, amikor úgy láttam, hogy nem tudok kire szavazni. Minden pártnak annyi a programja, hogy ne a másik legyen hatalmon. Én pedig végre már egy olyan pártra szerettem volna szavazni, ami az emberek életének a megkönnyítéséért dolgozik.

Először társaimmal 2011-ben egészségügyi szakszervezetet alapítottunk, majd csatlakoztam a Magyar Szolidaritás Mozgalomhoz.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalmat 2020 márciusában alapítottuk, azóta vagyok választott elnöke a pártnak.

Immáron tehát már több mint 10 éve próbálom a baloldalt újraéleszteni az országban, ezért is vállaltam el, hogy a választásokon Debrecenben a 2. választási körzetben induljak.

Az a célunk, hogy legyen erős baloldali párt, ami parlamenti képviselettel rendelkezik, hogy legyen végre képviselete a bérből és fizetésből élőnek, a magyar munkásoknak ebben az országban.

A párt misszióként tekint a szociális válság fölszámolására. Az Igen Szocializmus! nevű programunkban számos szociális és egyéb követelés mellet azt fogalmazzuk meg, hogy Magyarországon a minimálbérnek nettó 250 ezer forintnak kell lennie. A minimum nyugdíjnak 150 ezer forintnak, és gyermekenként 50 ezer forintos családi pótlék kell. Ezen túl támogatjuk, hogy újra legyenek szövetkezetek, adóztassák meg a multinacionális cégeket, valamint, hogy az állami tulajdont ne lehessen kivásárolnia senkinek. A lakhatási problémákat bérlakásépítési projekttel oldanánk meg.

Összességében azt akarjuk elérni, hogy harminckét évvel a rendszerváltás után ne csak az áraink legyenek nyugati szintűek, hanem a béreink is. A magyar gazdaságban igenis benne vannak ezek a bérek, csak éppen nem a dolgozókhoz kerül, hanem a milliárdosokhoz, a korrupt politikusokhoz, külföldi óriáscégekhez. Ezt a folyamatot meg kell állítani, pénzt kell adni az embereknek!

Ezen felül kezdeményeztük az önkéntes ösztöndíj programot, amelyben a 18. életévüket betöltött magyar állampolgárok katonai, egészségügyi és katasztrófavédelmi képzésben részesülnek. Sajnos az elmúlt 20 év rá kell, hogy ébresszen minket, hogy bármikor kitörhet egy járvány, egy háború, és egyik napról a másikra kerülhet országunk, városunk olyan helyzetbe, hogy saját magunkat, vagy szeretteinket, barátainkat kell menteni. És erre nem vagyunk felkészülve. A képzés fél éves időtartamú, szigorúan önkéntes alapú, és a képzés ideje alatt a résztvevők a mindenkori minimálbérnek megfelelő ösztöndíjat kapnák.

Valljuk, hogy amíg nincs elvi politizálást folytató baloldali erő a parlamentben, addig ez nem fog megvalósulni, és nem fog felszámolódni a dolgozói szegénység sem. Amíg mi magunk, dolgozók ki vagyunk szolgáltatva a tőkének, addig feleslegesen beszélünk bármi másról. Ez pártunk és személy szerint nekem is a legfontosabb küldetésem!

Helyben arra törekszem, hogy Tócóskert önálló városrészként funkcionáljon. Legyen ötperces eléréssel szakrendelő, kormányablak és szakhatóságok. Nem csak a Nagyerdő környékét kell fejleszteni, legyen itt is rekreációra és pihenésre alkalmas zöldövezet!

Arra kérem önöket, hogy amennyiben fontosnak tartják az általam leírtakat, 2022. április 3-án tiszteljenek meg szavazatukkal. Életem jelentős részében emberek gyógyításában vettem részt. Most az ország meggyógyításában szeretnék részt venni.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.