„Ne legyünk idiotészek, menjünk el szavazni!” – Debreciner Podcast választási különkiadás

Mekkora szerepe van a plakátoknak a közösségi média korában? Van-e még értelme érvelni a kampányhajrában? Miben hibázott az ellenzéki összefogás és hogyan alakulhat át a választások után? Többek között ezekről a kérdésekről is beszélgettünk néhány nappal április 3. előtt.

Harmadik alkalommal jelentkezik különkiadással a Debreciner podcastja, az április 3-i választásokig utoljára. Adásunkban Könnyü Hellával, a Cíviscolors közösségszervezőjével, Radics Péterrel, a hajdúszoboszlói önkormányzat mezőgazdasági és környezetvédelmi bizottságának külső tagjával és Völgyesi Mártonnal, az aHang Hajdú-Bihar megyei koordinátorával beszélgetett Polgár Tóth Tamás, a Debreciner újságírója.

A témáinkból:

Plakátharcok Hajdú-Bihar megyében: Varga Zoltán 15 perces videót tett közzé arról, hogy egy Kósa Lajosra hivatkozó debreceni csoport lerángatja a plakátjait, a napokban pedig egy fideszes óriásplakátot döntöttek ki Berettyóújfaluban. Mennyire kiegyenlítettek az erőviszonyok, mekkora jelentősége van a plakátoknak a közösségi média korában?

Elmaradtak a viták: Megismerhették-e a választók a győzelemre esélyes jelöltek programját? Számot adtak-e a Fidesz jelöltjei az előző ciklusban végzett munkájukról?

Debrecenben kampányolt Jeszenszky Géza és Bod Péter Ákos: Valóban válhat-e kínai gyarmattá Magyarország egy újabb Orbán-kormány vezetése alatt? Más lenne-e a helyzet ellenzéki győzelem esetén?

Adásunkat március 30-án rögzítettük.

A podcastunk folytatásához olvasóink és hallgatóink támogatására van szükségünk. Amennyiben szeretnének még több ilyen adást hallgatni, kérjük, fizessenek elő online újságunkra!

A Debreciner Podcast korábbi műsorait itt találod. Ajánljuk!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.