Nagyváradon átadták Románia legmodernebb sportcsarnokát – Maszol.ro

Az új nagyváradi sportcsarnok kézilabdameccsek esetén legalább 5200 férőhellyel rendelkezik, kosárlabda idején 5500 ülőhelyet tudnak biztosítani, míg nem sporteseményeknek számító rendezvényeken, koncerteken legalább 7200 férőhely áll rendelkezésre.
A nagyváradi sportcsarnok
facebook.com/csekeattilahivatalos

A román kormány és a helyi önkormányzatok közötti jó együttműködés példájaként említette Nicolae Ciucă miniszterelnök a Nagyváradon szerdán felavatott az új sportcsarnok megépítését – írja a Maszol.ro.

facebook.com/csekeattilahivatalos
facebook.com/csekeattilahivatalos

A multifunkcionális modern létesítmény megépítését a fejlesztési minisztérium finanszírozta, Cseke Attila tárcavezető hivatalba lépését követően indult a beruházás és az ő folyamatos ellenőrzése mellett fejeződött be.

A sportcsarnok összesen 25 millió eurós befektetésből épült fel, amelyből 20 millió eurót a fejlesztési minisztérium, 5 milliót pedig az önkormányzat büdzséjéből fedeztek. Nagyvárad önrészét képezte a terület biztosítása, illetve a sportlétesítmény, valamint az e körüli terület közművesítése, parkolók építése, parkosítása stb.

gov.ro

További részletek a Maszol.ro cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.