Háromszor 500 eurós segéllyel és hat hónapig finanszírozott magánlakással várja az NI az ukrajnai menekülteket

A program április 4-én kezdődött. Érdeklődtünk arról, hogy a kezdeményezésnek eddig milyen eredményei voltak a debreceni üzemben, de az indulás időpontjának közelségére hivatkozva egyelőre nem osztottak meg erről információkat.
Ha a kormányszimpatikus médián kívül szeretnél máshonnan is tájékozódni, azt kérjük Tőled, hogy támogasd a Debreciner szerkesztőségének munkáját! - Adószámunk: 18554676-1-09
debreciner.hu
A Debrecenben is üzemmel rendelkező amerikai National Instruments (NI) április 4-én indította el NI Restart nevű nemzetközi programját, amellyel az üzleti nyelven EMEA-nak hívott régióban, vagyis Európában, a Közel-Keleten és Afrikában álláslehetőségeket kínál ukrajnai menekültek számára. Megkérdeztük a céget, hogy eddig hányan jelentkeztek a felkínált debreceni álláslehetőségekre, milyen pozíciók iránt érdeklődnek a menekültek, a felvett dolgozók pedig hogyan jutottak el Debrecenbe. A program indulásának időbeli közelségére hivatkozva az NI még nem osztott meg velünk a fejleményekkel kapcsolatos információkat, csak magáról a projektről adtak tájékoztatást a Debrecinernek.
ni.com

A vállalat közlése szerint a programot azért indították el, hogy az ukrán menekültek számára biztosítsák az újrakezdés lehetőségét. Mint írták, szeretnének globális szinten társadalmi felelősséget vállalni a rászoruló emberek megsegítéséért és támogatásáért. „Közösségünk ereje többek között abban rejlik, hogy összefogással, együtt szeretnénk pozitív hatást gyakorolni a minket körülvevő világra és méltányos társadalmat építeni” – fogalmazott a cég a Debrecinernek küldött kommünikében, hozzátéve, hogy pénzzel, eszközadománnyal és önkéntességgel is igyekeznek támogatni a segítségre szoruló emberekért indított kezdeményezéseket.

Pénzügyi segítséget és hat hónapig ingyenes lakhatást kínálnak

Az NI Restart során egy speciális felvételi programmal, személyre szabott juttatások révén teszik lehetővé, hogy a menekültek a cégnél kezdjék újra az életüket. A programban bármely, az EMEA régióban kínált állásra jelentkezett ukrán személy jogosult részt venni, aki sikeresen, állásajánlattal fejezi be a kiválasztási folyamatot.

A felvett ukrán menekültek egy gyorsított felvételi folyamat (legfeljebb kétfordulós online interjú) után biztosítják az ukrán határról történő ingyenes utazásukat, az első három hónapban az alapjuttatásokon kívül egy havi 500 eurós segélyt kapnak, továbbá 6 hónapon keresztül magánlakást is finanszíroznak a dolgozók és családjaik számára. A cég honlapján közzétett felhívás szerint az NI segít a költözésben, gyermek- és lelkigondozási segítséget nyújtanak, valamint ingyenes nyelvtanfolyamokat is kínálnak angolul, valamint a célország nyelvén.

A program ezekben az országokban működő NI-üzemeket érint: Magyarország, Románia, Lengyelország, Szlovákia, Németország, Belgium, Csehország, Franciaország, Izrael, Olaszország, Hollandia, Egyesült Királyság és Örményország. A vállalat a program során együttműködik az UNICEF-fel, a Migration Aiddel, a Vöröskereszttel, a Baptista Szeretetszolgálattal és a Dorkász Szolgálattal.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.