Békekoncert lesz Debrecenben az ukrajnai áldozatok megsegítésére

A május 6-án, pénteken 18 órakor a Debreceni Református Nagytemplomban kezdődő koncert ingyenes, de a helyszínen is lesz mód készpénz adományozására.
unideb.hu

A Debreceni Egyetem és annak fenntartója, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kezdeményezésére, a régió vezető egyházainak és Debrecen városának közreműködésével jótékonysági koncertet és adománygyűjtést szervez az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt szenvedő civil lakosság segítéséért – tájékoztat az egyetem hivatalos honlapja.

„A pénzbeni támogatás mellett az összefogás erejét, a segíteni akarás szándékában létrejövő egységet is kifejezik a rendezvényen résztvevők. A támogatások az erre a célra létrehozott bankszámláról a Híd Kárpátaljáért Program részére kerülnek átutalásra egy összegben, a jótékonysági koncertet követően valamint az egyedi kérelmeket elbíráló adományozó bizottság döntése alapján támogatott szervezeteknek lesznek átutalva a jótékonysági koncertet követően.”

A tervezett program

J. S. Bach: d-moll kettősverseny BWV 1060 - I. tétel
J. S. Bach h-moll szvit BWV 1067 – Bourrée, Polonaise, Menuett, Badinerie
Farkas Ferenc: Alkony
Ramiro Reál: Vivamus
Farnz Biebl: Ave Maria
Balla D. Károly: Tövisek közt
Händel: Messiás HWV 56 - Hallelujah, Worthy is the Lamb, Amen

További részletek itt találhatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.