NASS

Világzene, jazz, workshopok és családi programok a friss, tavaszi levegőn – indul a Ritmo Piknik Debrecenben is!

Néhány napra Debrecenbe és Győrbe költözik a Ritmo világzenei piknik: napközben családi foglalkozásokon és workshopokon vehetsz részt, esténként pedig új zenekarokat fedezhetsz fel a város ikonikus helyein a Bartók Tavasz keretében. Gyere és hallgasd meg például Dresch Mihályt vagy Senát, aki most szokatlan formációban játszik afrikai popzenét. A koncertek ingyenesek!
Ritmo Piknik

Az első Ritmo Pikniket 2020-ban Budapesten szervezték meg: szerettek volna egy olyan, a pandémia napjaiban is biztonságos eseményt, ami felüdülésként hat a hosszú, bezártságban töltött napok után. Az első budapesti felfedező fesztivál akkora közönségsiker lett, hogy a Bartók Tavasz Nemzetközi Hetek keretében idén további városokban is megrendezik: április 29–30-án Győrben is lesz.

Ritmo Piknik

A debrecenieknek pedig két alkalommal, április 29–30-án és május 4–5-én is kiváló koncerteken vehetnek részt. A szervezők olyan zenekarokat válogattak össze, akik bátran térnek el a megszokott műfaji keretektől, vagy különböző kultúrák dalait hozzák magukkal. Talán néhányukról még csak nem is hallottál, de élőben magukkal ragadnak!

Győrben az Apátúr-ház udvarán és a Széchenyi téren rendeznek izgalmas programokat: az Ephemere füstös jazzklubok hangulatát idézi fel, a Napfonattal csodálatos énekhangokban merülhetsz el, Másik János életművének legjobb dalait adja elő, a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Los Orangutanes pedig jól megtáncoltatja a közönséget.

Ritmo Piknik
Ritmo Piknik

Debrecenben a Déri téren, a Dósa nádor téren és a Nagyerdei Víztoronykertben hallgathatod meg a legjobb világzenészeket: a Nasip Kısmet pszichedelikus rockját, a Los Orangutanes karibi-kolumbiai tánczenéjét vagy a Kossuth-díjas Dresch Mihály Ballance Trio etnojazzét. Ha pedig két nap nem lenne elegendő, jó, ha tudod, hogy ebben a városban ráhúznak: májusban a MORDÁI hozza el borzongató folk rockját, másnap az Irie Maffia énekesnője, Sena a ghánai énekessel, Worlasival hív kalandozni a kortárs afrikai popzenében – de emellett DJ-szettekkel is várnak.

Ritmo Piknik
Ritmo Piknik

A pezsdítő koncerteken és az izgalmas workshopokon ingyenesen vehetsz részt.

A Ritmo Piknik közösségi eseményoldala itt található a részletesebb debreceni programmal.

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.