Ki volt, ki legyen kormánytag a debreceni, hajdú-bihari fideszes képviselők közül? OLVASÓI SZAVAZÁS

Alakulóban az ötödik Orbán-kormány. Debrecent és Hajdú-Bihart a miniszterelnök erős bázisának tartják a fideszesek, ezért helyi körökben számítanak arra, hogy valami kormányzati pozíció(k) is várhat(nak) az itteni politikusaikra.
Ha a kormányszimpatikus médián kívül szeretnél máshonnan is tájékozódni, azt kérjük Tőled, hogy támogasd a Debreciner szerkesztőségének munkáját! - Adószámunk: 18554676-1-09
debreciner.hu

Áder János köztársasági elnök ma felkérte az új kormány megalakítására Orbán Viktor kormányfőt, az országgyűlési választáson győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltjét, aki a felkérést elfogadta.

Orbán Viktor és Áder János nyilatkozatot tett ma
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az április 3-ai országgyűlési választás nem hozott változást a hajdú-bihari fideszes képviselők körében, a hat egyéni választókerületben a voksolók többsége megerősítette az eddigi kormánypárti honatyákat, Halász János pedig ismét országos pártlistáról került be a parlamentbe.

Halász János nélkül a hajdú-bihariak 2022 januárjában, miután Orbán Viktor megnevezte, kiket indít az idei országgyűlési választáson a Fidesz színeiben egyéni választókerületben
Facebook

A korábbi négy Orbán-kormányban a 7 hajdú-bihari közül négyen töltöttek már be hosszabb-rövidebb ideig miniszteri vagy államtitkári posztot:

Bodó Sándor

2018-ban lett a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitka, majd 2020. január 15-től mái napig az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára.

Halász János

2002. január elsejétől május 26-ig a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának politikai államtitkára, majd 2010-től a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára, 2013-tól a 2014-es választásokig pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára volt.

Kósa Lajos

2017 októberétől és 2018 májusáig a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter volt.

Tasó László

2014. július 1-től 2017. február 7-ig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, 2017. február 8-tól 2018. május 17-ig pedig a Miniszterelnökség 10 ezer főnél kevesebb lakosú települések fejlesztéséért felelős államtitkára volt.

Három helyi fideszes eddig még nem került tárcaközeli pozícióba: Pósán László, Tiba István és Vitányi István. Látván, hogy kik voltak eddig államtitkárok, hármójuk mindegyikéből lehet akárki az ötödik Orbán-kormányban.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.