Megszavaztatták a pécsieket, hogy miről szóljon a közmeghallgatás – írja a Szabad Pécs

Ott meghirdették az eseményt, Debrecenben eltitkolták.
szabadpecs.hu

Pécs önkormányzati honlapján szavazhattak a baranyai megyeszékhely lakói arról, hogy mi legyen a központi témája a május 10-i közmeghallgatásnak – írta május 2-án a Szabad Pécs. A szavazáson 280-an vettek részt, több mint 60 százalékuk a közlekedésre, 34 százalékuk a helyi lakásgazdálkodási koncepcióra, 6 százalékuk pedig a hulladékgazdálkodásra voksolt.

További részleteket a Szabad Pécs cikkében olvashatnak.

Debrecen fideszes városvezetése nem verte nagydobra

Ahogy arról beszámoltunk, Debrecenben idén április 21-én volt az évente legalább egy alkalommal kötelezően megtartandó közmeghallgatás. Az esemény előtt nemhogy szavazni nem lehetett a fő témáról, de a debreceniek elsöprő többsége egészen biztosan nem értesülhetett az eseményről, hiszen azt az önkormányzat honlapján idén az elmúlt évek gyakorlatához képest is jobban elrejtették, az online térben pedig máshol nem adtak tudomást róla. Nem meglepő tehát, hogy senki sem szólalt fel a rendőrség 2021-es beszámolójával egybekötött programon.

Papp László polgármester és Széles Diána alpolgármester
Koppányi Szabolcs

2019-ben a Natív nevű civil csoport már tett konkrét javaslatokat a debreceni közmeghallgatás rendszerének megreformálására, Papp László (Fidesz) polgármester azonban nem fogadta el ezeket. Az esetről részletesebben itt írtunk.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.