Sikkasztásért ítéltek felfüggesztett börtönre egy volt fideszes polgármestert – RTL Híradó

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Köteles István volt álmosdi polgármestert a Debreceni Törvényszék csütörtökön.

A volt polgármester büntetését 1 év 5 hónapról 2 év börtönre súlyosították, a végrehajtást 3 év 6 hónap helyett 4 év próbaidőre felfüggesztve – számolt be az RTL Híradó.

Köteles István 2010 és 2014 között függetlenként vezette a települést, 2014-ben Fidesz-színekben lett polgármester. A Debreceni Törvényszék 2017 októberében mentette fel tisztségéből. Előzőleg a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elmarasztalta az alperes polgármestert előlegfelvételei, jutalma, eszközvásárlásai, valamint nyolc rendezvény költségeinek elszámolása miatt. A település képviselő-testülete 2016 májusában fordult a bírósághoz azzal, hogy Köteles István sorozatos vagyoni hátrányt okozó törvénysértő magatartása, mulasztása miatt szüntessék meg polgármesteri tisztségét.

További részletek az RTL.hu beszámolójában olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.