Repülőgép- és űrhajó-javító cég került Mészáros Lőrinc érdekeltségébe – Mfor.hu

Új, debreceni székhelyű társasággal bővült Mészáros Lőrinc céghálója, ezzel együtt egy új ágazatban is érdekeltséget szerzett - bár azt nem állítanánk, hogy ne illene a portfóliójába az új szerzemény.

A debreceni székhelyű Drone Agro Kft. - mint a neve is jelzi - alapvetően mezőgazdasági területen, annak is egy speciális ágában tevékenykedik. Ennek lett az Agrolink Kft.-n keresztül tulajdonosa Mészáros Lőrinc április 28-án - vette észre a Menedzsment Fórum az Opten adatbázisában.

mfor.hu

Az már a cégbíróságra benyújtott dokumentumokból derül ki, hogy az Agrolink a cég 80 százalékát szerezte meg, a maradék 20 százalék az alapító tulajdonos, a debreceni Udvarhelyi Csaba tulajdonában maradt. (Az Agrolink Kft.-nek 48-48 százalékban tulajdonosa a Talentis Agro Zrt. és a Takarék Mezőgazdasági Befektetési és Fejlesztési Magántőkealap, 4 százalékban pedig a Mészáros Lőrinc érdekeltségi köréhez tartozó Prime Property Magántőkealap.)

A Drone Agro Kft. 3 millió forintos törzstőkével rendelkezik, főtevékenységi köre pedig mezőgazdasági gép, berendezés nagykereskedelme. Emellett azonban több más, olykor egészen speciális tevékenységi kört is bejegyeztek a cégkivonatban. Például a cég foglalkozhat gép, hajó, repülőgép ügynöki nagykereskedelmével, valamint repülőgép és űrhajó javításával is.

További információk az Mfor.hu cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.