Megszüntették az eljárást Szántai Lászlóval szemben, akit Berettyóújfalu polgármestere jelentett fel rágalmazás miatt

Az országgyűlési választáson az ellenzéki összefogás színeiben indult politikus egy lakossági fórumon általános megállapításokat tett a korrupcióval kapcsolatban. A város képviselő-testületének fideszes többsége ezt magára vette, és felkérték Muraközi Istvánt, hogy tegyen feljelentést rágalmazás miatt. A bíróság szerint az ellenzéki politikus nem tett semmi jogelleneset.
Kattints a képre!
debreciner.hu

Még február 6-án közöltünk egy beszámolót Hadházy Ákos (független) országgyűlési képviselő berettyóújfalui lakossági fórumáról. A politikust Szántai László (független) önkormányzati képviselő, az országgyűlési választáson az Egységben Magyarországért színeiben induló képviselő-jelölt hívta meg a településre. Tudósításunkban néhány mondatban összefoglaltuk Szántai nyitóbeszédét.
Többek között megemlítettük, hogy Szántai elmondása szerint képviselői munkája közben találkozik a korrupcióval, s úgy tapasztalta, sokszor irányítottak a közbeszerzések, valamint földeladásokat, ingatlaneladásokat is érint a problémakör. Ahogy azt cikkünkben jeleztük, a képviselő nem említett konkrét példákat, Berettyóújfalut és a helyi önkormányzatot pedig egyáltalán nem hozta szóba.

Szántai László
Polgár Tóth Tamás

Ez nem zavarta a helyi Fidesz-frakciót abban, hogy február 15-én egy határozatot fogadtasson el a település képviselő-testületével, pontosabban a fideszes és DK-s képviselőivel, amely szerint Szántainak tíz napja van bocsánatot kérni az önkormányzattól és a testülettől, másképp Muraközi István (Fidesz) polgármester feljelenti. Az ellenzéki politikus nem kért bocsánatot, ezért a városvezető fel is jelentette őt.

Hadházy Ákos és Szántai László azon a bizonyos fórumon
Polgár Tóth Tamás

Szántai László ma, május 9-én a közösségi oldalán jelezte: a bíróság bűncselekmény hiányában megszüntette az ellene indított eljárást, ugyanis a lakossági fórumon elhangzott mondatai nem jogellenesek. „Berettyóújfalu Város Polgármestere az önkormányzat képviseletében eljárva alaptalanul tett ellenem rágalmazás vétsége miatt feljelentést” – értékelte Szántai a történteket.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.