Az MCC kiírta a pályázatot, megújul a debreceni Aranybika Szálló – Építészfórum

A nyertes pályamű kihirdetésére már a nyár végén megtörténik, a tervek elbírálását egy szakmai zsűri végzi.

Rövidesen megújulhat az Aranybika épülettömb. Az 1976-ban emelt, mára rossz állapotú szárnyat elbontják, a helyén a Mathias Corvinus Collegium (MCC) oktatási és tehetséggondozási programjának otthont adó új épületrész állhat majd. Ezt követően megtörténik az Aranybika műemléki rekonstrukciója és felújítása. A program a debreceniek bevonásával zajlik, a bírálóbizottság tagja lesz a város polgármestere és főépítésze is – írja az Építészfórum.

epiteszforum.hu

A Mathias Corvinus Collegium célja, hogy az Aranybika Szálló ismét a város egyik ékköve lehessen: a rendkívül rossz állapotú szárny helyett, az MCC egy olyan korszerű oktatási központ megépítését tervezi, mely tömegében, léptékében illeszkedik a meglévő Aranybika Szálló historizáló épületrészhez, valamint a debreceni történeti környezethez. Az egykori szálló eredeti épülete pedig teljes körű, műemléki felújításon esik majd át. A beruházásnak köszönhetően egy, a 21. századi elvárásoknak megfelelő, az MCC oktatási programjainak befogadására alkalmas, új épületrész jön létre. A tervek szerint a városképbe illeszkedő Aranybika ékesíti majd a Piac utcát.

További részletek az Építészfórum oldalán olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.