Szabó Magda elé megint bódésort építettek Debrecen főterén

Mi lenne, ha a világhírű írónőt nem szeretné oly nagyon a város és a vezetése? Talán beolvasztatnák a szobrát?
Kattints a képre!
debreciner.hu

Mindig reménykedünk, hogy Szabó Magda debreceni főtéri szobra elé nem építenek többé se mobilkocsmát, se kemencét, nem állítanak közvetlen közelségébe moslékos hordókat, nem takarják el mindenféle rendezvények okán, hanem úgy rendezik be a teret az alkalmi sokadalmakra, hogy kifejezetten teret hagynak a szobor előtt, láthassák minél többen. De nem…

Bódékkal takarják ismét Szabó Magda debreceni főtéri szobrát
Lia

Többször megírta a Debreciner, hogy ez így nagyon méltatlan, különösen ebben a városban, számos olvasónk tiltakozott már az újabb és újabb elbarikádozás ellen. Mindhiába. Debrecen városvezetése jónak tartja ezt így, ahogy például most, ma is van.

Itt lesz holnap az I. Debreceni Szakmafesztivált - azért
Lia

Szabó Magdát meg eltorlaszolták

Megint. Talán szégyellik?

Hihetetlen, de Szabó Magdát ismét eltorlaszolták

Újra disznóság történik Debrecen főterén.

Mégis elkerítették Szabó Magda szobrát Debrecen főterén

Újra és újra megtörténik az „irodalom fővárosában”.

Nemzeti érték Debrecenben!

Ki kell menekíteni a főtérről Debrecen világhírű szülöttjének, Szabó Magdának a szobrát!

Minden talpalatnyi helyre, a szobor előterére is szükség volt a nem kicsiny debreceni főtéren?
Lia

Mint megtudhattuk, „hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Debreceni Szakképzési Centrum tavaszi nagyrendezvényét, az I. Debreceni Szakmafesztivált május 14-én, szombaton 11 órai kezdettel Debrecen főterén”. Ez amúgy örömteli. De így?!

Újra felvetjük azt, amit már tavaly novemberben is javasoltunk: új helyet kell keresni Szabó Magda debreceni főtéri szobrának!

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.