A városi sporttelepről egyeztetett egymással Tiba István országgyűlési képviselő és Hegedüs Péter, Balmazújváros polgármestere

A két politikus között évek óta feszült a viszony. Értesüléseink szerint most mégsem volt ellenséges a hangulat, mindketten a megegyezésre törekedtek.
Hegedüs Péter és Tiba István
debreciner.hu

Május 11-én találkozott Hegedüs Péter (független), Balmazújváros polgármestere és Tiba István (Fidesz), a választókerület újraválasztott országgyűlési képviselője. Hegedüs az eseményről a közösségi oldalán számolt be, ahol azt írta, a találkozót ő kezdeményezte, az egyeztetés tárgya pedig a város Böszörményi úti sporttelepének ügye volt.

A polgármester a Debrecinert arról tájékoztatta, hogy egy hosszabb tárgyalássorozat után Tiba István a Balmazújvárosi Football Club elnökeként megkereste az önkormányzatot, hogy szeretnék a sporttelep egy részét 15 évre ingyenes használatba venni. Hegedüs ezért ajánlotta fel, hogy üljenek le megbeszélni a részleteket. Az egyeztetésen a felek arra jutottak, hogy a már nagyrészt kialakított szerződéstervezetet egy apró módosítással elfogadják.

Kattints a képre!
debreciner.hu

„Kizárólag a sportról volt szó, semmi másról” – árulta el a polgármester. A kérdésünkre azt is elmondta, nem beszéltek Tibával arról sem, hogy egyéb témákban később egyeztetnek-e, de Hegedüs szükség esetén más ügyekkel kapcsolatban is kezdeményez majd találkozókat, mindig csak egy adott témáról.

Nem volt ellenséges hangulat

Ahogy arról a Debreciner már több alkalommal beszámolt, Tiba István és a választáson vele szemben, az Egységben Magyarországért színeiben elindult Hegedüs Péter között az elmúlt években rendkívül feszült viszony alakult ki, a polgármester 2020-ban rágalmazás miatt feljelentette a képviselőt, a 2022-es választási kampány idején pedig Tiba már odáig ment, hogy kijelentette, szerinte Hegedüs nem nevezhető embernek, mert annak ellenére támadja a korrupció miatt jogerősen 5 év letöltendő börtönre ítélt, de a büntetését máig meg nem kezdő Veres Margit volt polgármestert, hogy ő nem riválisa az országgyűlési választásokon. Még április 3-án éjjel, az eredmények ismeretében is Hegedüsnek üzent Tiba egy videójában: „Őszintén remélem, hogy elgondolkodik ezen az eredményen és végre békén hagyja ezt a várost” – mondta akkor.

Az előzmények miatt megkérdeztük Hegedüs Pétertől, hogy milyen légkörben zajlott a Tiba Istvánnal való egyeztetés. „Semmiféle ellenséges hangulat nem volt, hiszen mindketten megegyezésre szerettünk volna jutni ebben a konkrét ügyben” – fogalmazott a polgármester.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.