89 százalék szerint legyen, 11 százalék szerint ne!

Legyen-e nyilvános vitája a polgármesterjelölteknek Debrecenben? – tettük fel a kérdést olvasóinknak. A szavazás lezárult.

Mérsékelt érdeklődés mellett zajlott a Debrecineren az a néhány napos szavazás, amiben azt kívántuk felmérni, hogy olvasóink szükségét látnák-e a négy debreceni polgármesterjelölt nyilvános vitájának az október 13-i önkormányzati választás előtt. 493 voks érkezett, ebből 437-en az igenre szavaztak, 56-an a nemre.

Természetesen nem mi és nem itt döntjük el, hogy lesz-e ilyen vita Debrecenben. A négy polgármesterjelölt – avagy az őket jelölő szervezetek – határozhatnak arról, hogy kívánják-e a debreceni választópolgárokat ilyen demokratikus élményben részesíteni, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy minél felkészültebben hozhassák meg döntésüket az urnák elé járulva.

Ha úgy döntene Kőszeghy Csanád Ábel (Momentum-Jobbik-LMP), Papp László (Fidesz), Rigó István (Civil Fórum) és Varga Zoltán (DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás), akkor mi készséggel tudósítanánk erről az örömteli eseményről.

Facebook/MKKP Debrecen

Addig is az önkormányzati választásokkal kapcsolatos írásainkat itt találják: VÁLASZTÁS 2019

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.