Ingyen ihatnak a nánásiak! – Pi-vizet (VIDEÓ)

Különleges közkifolyót adtak át Hajdúnánáson, ahol mindenki annyit vihet a Pi-vízből, amennyit csak akar – adta hírül az ATV híradója. Hozzáértők szerint átverés az egész, amit a választási kampányra időzített a fideszes városvezetés.

Szóláth Tibor polgármester nyilatkozata szerint többen kezdeményezték az ingyenes pi-kút létesítését. Éles András önkormányzati képviselő, a város korábbi polgármestere arról beszélt, hogy a közeli kollégiumban van egy szerkezet, ami a normál vízből csinál ilyen „különleges” vizet.

Abszolút humbug az egész Pi-víz – mondta Fábián István vegyész professzor, egyetemi tanár. – Érthetetlen, hogy már egy önkormányzat is egy nyilvánvaló átverés mögé áll.

Hajdúnánás város hivatalos honlapján ez olvasható: „A PI-víz többek között segít megelőzni a daganatos, valamint a szív és érrendszeri megbetegedéseket, csökkenti a koleszterin lerakódást és javítja az emésztést. Eddig a hajdúnánásiak bolti forgalomban vásárolhatták meg a PI-vizet, mostantól viszont bárki számára ingyenesen elérhető lesz ez a jótékony hatású ital.”

2017-ben a Debreceni Egyetem neves professzora, Fábián István vegyész, akadémikus az üzletileg jól működő, de tudományosan nonszensz átverős bizniszekről tartott előadást a Tudomány Ünnepén. Az úgynevezett Pi-vízről is szólva azt mondta: „sokan azt hiszik, hogy ezekkel a készítményekkel meg lehet szabadulni a nyavalyáktól, de a szomorú hírem az, hogy ezekkel csak a pénzünktől fogunk megszabadulni”. További részletek itt olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.