Tiltották, megírtuk, s már nem tiltják a debreceni városházi építkezés környéki fotózását

Egy napon belül eltávolították a fenyegetőző feliratokat. Köszönjük a Debreciner olvasóinak tömeges megnyilatkozását!

Miért tilos fotózni a debreceni városháza mögött? - tettük fel a kérdést tegnap, május 26-án délelőtt. Értetlenségünk abból eredt, hogy mivel közterületen végzik egy középület felújítási munkálatait közpénzből Debrecen belvárosában, felfoghatatlan, miért fenyegetik büntetőeljárással a fotózókat.

A helyesírással is van ám gond…
Budai Péter

A feliratokat megörökítő fotóink megjelentetését aztán nagy érdeklődés kísérte, a publikációra közel 5 ezer egyedi látogató kattintott fél nap alatt, a Facebook-posztunknál pedig közel ezren jelezték ilyen-olyan módon felháborodásukat, illetve tiltakoztak a feliratok miatt. Vélhetően ennek is tudható be, hogy a fenyegetőzéseket már tegnap eltávolították az építési területet lezáró kerítésről, amint az alábbi fotóinkon is látható:

Íme a ma készült fotóink
Lia
Lia
Lia
Lia
Lia
Lia
Lia
Lia

A közösségi hálós posztunk hozzászólásai között fotók is találhatók, amiket olvasóink küldtek a jelenlegi helyzetről, illetve abból az időszakból, amikor fák is voltak a Régi Városháza mögött:

Olvasónk küldte
Olvasónk küldte
Olvasónk küldte

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.