Nem zárják el az ivóvizet Hajdúbagoson, amíg nem találnak más megoldást a lakosság vízellátására

Az eredeti tervek szerint fél évig személyenként mindössze napi 3 litert kaptak volna a helyi ivóvízszűrő rendszer felújítása miatt. Az ivóvízminőség-javító beruházás 90 százalékos európai uniós támogatással valósulna meg.

Az ATV május 26-án írt, illetve a televízió híradója riportban beszámolt arról, hogy a hajdúbagosiak fél éven keresztül egy konténerből tudnak majd ivóvízhez jutni, naponta legfeljebb 3 litert kaphatnak fejenként. Szabó Lukács (független) polgármester az ATV-nek kifejtette, a kivitelező által felállított vízkonténernek túl kicsi a kapacitása, az ő számításai szerint valójában a tervezettnél is kevesebb, csak 2 liter víz jutna egy lakosra.

Szabó Lukács a Debreciner kérdésére május 30-án elmondta, habár eredetileg ma, hétfőn kellett volna megszüntetni a vezetékes ivóvízszolgáltatást, ez nem történt meg. „Erről szó sem lehet. Amíg nincs elfogadható megoldás, addig az ivóvízellátás hálózaton keresztül biztosított lesz” – szögezte le a polgármester. Mint mondta, jelenleg is tárgyalnak a kivitelezővel, látnak reményt arra, hogy a helyzet megnyugtató módon rendeződik. Konkrétumokat a hét későbbi részére ígért.

Szabó Lukács
Kádár Lajos
Az ügyben május 23-án falugyűlést is tartottak Hajdúbagoson, amely Szabó Lukács elmondása szerint viharosra sikerült.

Itt nem Mészáros Lőrinc a kivitelező

Az ivóvízminőség-javító beruházásra Hajdúbagos 366,6 millió forint 90 százalékos, európai uniós támogatást kapott. A közbeszerzést több másik település víziközmű-beruházásával együtt a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. (NFP Kft.) írta ki. Tavaly január 2-án a Napi.hu annak kapcsán írt a tenderről, hogy azt kisebb meglepetésre nem a Mészáros és Mészáros Kft. nyerte el, pedig ők is indultak a közbeszerzésen. A kivitelezési munkákat az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., valamint a Betonútépítő Zrt. nyerte el.

Ajánljuk szíves figyelmedbe heti hírlevelünket, amiben legfontosabb publikációinkról és a Debreciner szerkesztőségének háttérmunkálatairól, kiadónk akcióiról adunk tájékoztatást! Itt lehet feliratkozni!

Hajdúbagos polgármesterétől megtudtuk, hogy a kivitelező vízkorlátozást érintő eredeti terveit nemcsak az önkormányzat és a lakosság, hanem az NFP Kft. sem tartotta elfogadhatónak.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.