Atomki
2020.05.26. 06:41

Debrecen a legdrágább város a vidéki ingatlan árrangsorban

Nemcsak Budapesten drágultak jelentősen az ingatlanok 2003 óta, de az összes vidéki megyeszékhely árai is felfelé kúsztak az elmúlt 16 évben. A hosszú évekig első helyezett Győrt sikerült Debrecennek leelőznie, túllépve a 400 ezer forintos átlagos négyzetméterárat – írja a Portfolio.

2020.05.20. 14:29

G7: Szellemgyár lehet a debreceni BMW-üzem néhány hónapig

Nem is olyan kicsi ellentmondásba került a debreceni BMW-gyár indításának eltolása miatt a bajor autógyártó globális és itteni vezetése. Oliver Zipse, a BMW konszern elnöke két hete szó szerint úgy fogalmazott, hogy a gyár nyitását egy évvel elhalasztja a csoport, a helyi leány azonban a kezdetektől néhány hónapos csúszást emleget, és erre erősített rá múlt hét végén Michele Melchiorre, a BMW Group debreceni gyárigazgatója is. – írja a G7.

2020.05.20. 14:03

Katonai sátorban zajlik a gyerekek előszűrése a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában

A gyermekklinika bejáratánál felállított sátorban a krónikus betegek előszűrése, azaz lázmérése és a tesztlapok kitöltése történik. A pre triázst a Debreceni Egyetem orvostanhallgatói végzik, szakdolgozói felügyelet mellett. Az előszűrés után a fertőzésgyanús betegeket az erre kijelölt ellátóhelyre irányítják – adta hírül az egyetem koronavírus-oldala.

2020.05.19. 08:20

166 millió plusz forinttal tol meg a kormány három debreceni projektet

A Lehel Utcai Óvoda épületének energetikai korszerűsítése, a Nagysándortelep-Vulkántelep és Fészek lakópark (Téglagyár városrész) csapadékvíz elvezetése és a Bajcsy-Zsilinszky utca 32. szám alatti házi gyermekorvosi és védőnői alapellátás infrastrukturális fejlesztése.