Ort-Iki Báb- és Utcaszínház
2019.08.09. 07:48

ELŐFIZETŐK NAPJA – 2019. augusztus 9.

Újságunk, a Debreciner addig létezik, amíg elegendő számú olvasónk úgy gondolja, hogy szükség van ránk, a munkánkra, s ezt a véleményét havi ezer forint előfizetési díjjal megerősíti.

2019.08.06. 08:18

A piac tisztességtelen befolyásolásáról írta diplomamunkáját Mészáros Lőrinc lánya a Debreceni Egyetemen

A leggyorsabban gazdagodó magyar család második generációjához tartozó Mészáros Beatrix az év elején jogi diplomát szerzett a Debreceni Egyetem állam- és jogtudományi karán. Tavaly adta le Debrecenben a diplomamunkáját „A verseny érdemi befolyásolására alkalmas tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat” címmel. A dolgozatban külön fejezetek foglalkoznak az „országos médiaszolgáltatást végző médiaszolgáltatón keresztül megvalósuló kereskedelmi gyakorlattal”, valamint az országos lapok kereskedelmi gyakorlatával, de a példái évtizedes ügyeket mutatnak be.

2019.07.26. 15:03

Nem mehetett be a saját tárgyalására, de bilincsben kellett lennie

Miután az Alkotmánybíróság elutasította azokat a bírói indítványokat, amelyek a hajléktalanságot büntető jogszabály megsemmisítését kezdeményezték, a kormány szabad utat kapott, hogy a törvény nevében fellépjen a szegény emberek ellen. A Szabálysértési Munkacsoport és önkéntes ügyvédeik minden lehetséges jogi eszközt megragadnak, hogy kiálljanak a hatalom által szegénységük miatt üldözött emberek mellett – olvasható a Szabálysértési Munkacsoport közleményében.

2019.07.25. 14:47

Herpergel három kívánsága

Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője idén negyedik alkalommal nyújtott be módosító indítványt az országos költségvetéshez - a Jobbik parlamenti képviselőinek segítségével. A javaslatok ezúttal egészségügyi, környezetvédelmi és kulturális területet érintettek – tájékoztatta a Debrecinert a Jobbik.

2019.07.24. 09:11

Húsz európai között Debrecen

Húszas listát közölt a CNN utazási rovata olyan európai városokról, amelyek meglátogatásával meg lehet úszni velük a nagy európai turistacélpontok turistaáradatát. Romániából Kolozsvár, míg Magyarországról Debrecen került a felsorolásba. A CNN néhány mondatos ajánlójában Debrecen főterét, a Református Nagytemplomot és a Hotel Aranybikát ajánlja, illetve megemlíti az „óváros” kitűnő kávézóit. A CNN anyagában nincs arról információ, hogy mikor jártak legutóbb Debrecenben.