Re-Fo-Mix
2020.05.20. 14:29

G7: Szellemgyár lehet a debreceni BMW-üzem néhány hónapig

Nem is olyan kicsi ellentmondásba került a debreceni BMW-gyár indításának eltolása miatt a bajor autógyártó globális és itteni vezetése. Oliver Zipse, a BMW konszern elnöke két hete szó szerint úgy fogalmazott, hogy a gyár nyitását egy évvel elhalasztja a csoport, a helyi leány azonban a kezdetektől néhány hónapos csúszást emleget, és erre erősített rá múlt hét végén Michele Melchiorre, a BMW Group debreceni gyárigazgatója is. – írja a G7.

2020.05.20. 14:03

Katonai sátorban zajlik a gyerekek előszűrése a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában

A gyermekklinika bejáratánál felállított sátorban a krónikus betegek előszűrése, azaz lázmérése és a tesztlapok kitöltése történik. A pre triázst a Debreceni Egyetem orvostanhallgatói végzik, szakdolgozói felügyelet mellett. Az előszűrés után a fertőzésgyanús betegeket az erre kijelölt ellátóhelyre irányítják – adta hírül az egyetem koronavírus-oldala.

2020.05.19. 08:20

166 millió plusz forinttal tol meg a kormány három debreceni projektet

A Lehel Utcai Óvoda épületének energetikai korszerűsítése, a Nagysándortelep-Vulkántelep és Fészek lakópark (Téglagyár városrész) csapadékvíz elvezetése és a Bajcsy-Zsilinszky utca 32. szám alatti házi gyermekorvosi és védőnői alapellátás infrastrukturális fejlesztése.

2020.05.12. 07:15

DE: Félidejénél jár a koronavírus-szűrés

A vizsgálatra nem lehet önkéntesen jelentkezni, csak azok vehetnek részt a szűrésen, akik meghívást kaptak. A szűrés utáni 24-48 órában külön is értesítik azokat, akiknek a mintája pozitív lett.

2020.05.10. 09:21

A BMW-csúszás ügyében a sajtót emlegeti a debreceni polgármester

Papp László szerint a magyar sajtó egy része bizonytalanságot generál a projekt körül, szándékosan félrefordít, nem érdekli az ország érdeke, tort ült a debreceni beruházás fölött. Egyébként pedig a polgármester is megerősíti: a BMW vezetői azt „kommunikálták”, hogy egy évvel elhalasztják a debreceni gyár megnyitását.

2020.04.30. 15:47

Gajdicsék frekvenciát kaptak Debrecenben – ingyen

A Médiatanács e heti ülésén eredményt hirdetett a Debrecen 106,0 MHz és a Sopron 98,4 MHz közösségi jellegű rádiós frekvenciák hasznosításával kapcsolatos pályázaton. Mindkét ingyenesen használható frekvenciát a KESMA rádiója kapta – írja a Média1.