Napjaink


2023.12.02. 13:25

Brüsszeli pulóverben fogadta a magyar köztársasági elnököt – médiaszemle

Mi az idei év borsodi divattrendje? Megállíthatóak-e még a debreceni akkuberuházások? Sopronnak nem kell a saját vízműve? Mi lesz veled Hali? Novák Katalin valóban azért látogatott Kecskemétre, hogy megtekintse a pulcsit? Hogyan vernek át Szolnokon? Ki a kapcsolat a pécsi sör és a pécsi egyetem között? A Szegeder újságírója hol találkozott Lázár Jánossal? És Kurt Cobain miért lógatja a lábát Veszprémben? Többek között ezek a témák érdekelték ezen a héten a Budapesten kívüli független újságok szerkesztőségeit és olvasóit.

2023.12.02. 12:06

Gigaőrület

Egy ekkora visszacsinálhatatlan üzletről, mint a kínai és egyéb akkumulátorgyárak telepítése, csak a kormánynak kell döntenie egyedül? Ha a parlamenti ellenzék sem ért mindenben egyet velük, az a megoldás, hogy a nép is kussoljon? Még csak közmeghallgatás se legyen az akkumulátorgyárak telepítése kapcsán? Kuss önkormányzat, kuss nép! Majd a Lavrov-díjas meg a főfocista a sleppel eldönti, ki kap akkumulátorgyárat és ki nem?

2023.12.01. 21:27

„Aggodalomra nincs ok, észnél vagyunk” - Közgyűlést tartottak Debrecenben (2.)

Bár kötelező volna és bizonyítottan 8 éve nincs, a hajdú-bihari kormányhivatal mégis megelégszik azzal, hogy 2024 februárjában a közgyűlés elé viszi Debrecen városa az addig kidolgozandó önálló környezetvédelmi programját. Régi-új választási bizottság is alakult csütörtökön, a november 30-ai testületi ülésen. Az Angyalföld térre egészségügyi központot, Józsára és a Margit térre futópályát, Debrecen és Hajdúszoboszló közé négy sávot szavaztak meg az ön kormányzati képviselők.

2023.12.01. 19:36

Uniós környezetvédelmi hatóság létrehozásáért gyűjtene össze egymillió aláírást Európában a Momentum

Amennyiben sikeres lesz az európai polgári kezdeményezés, az Európai Bizottságnak érdemben foglalkoznia kell az üggyel, személyesen egyeztetnie kell a kezdeményezőkkel, valamint lehetőséget biztosítanak a javaslat Európai Parlament előtti ismertetésére is. Több hazai, akkumulátorgyárak ellen küzdő civil szervezet már jelezte, segít a gyűjtésben. Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője közölte, az általuk szorgalmazott uniós hatóság ellenőrizheti, büntetheti és be is zárathatja a környezetvédelmi szabályokat be nem tartó üzemeket.

2023.12.01. 17:22

„Amit mondok, az úgy van” – Közgyűlést tartottak Debrecenben (1.)

Az első napirendi pontot hosszan tárgyalták a debreceni önkormányzati képviselők, bár az anyaggal elégedettek voltak az ellenzéki pártok, mégis úgy érezték, több dologra nem tértek ki a készítői, illetve nem tekinthető aktuálisnak. Az elhúzódó vita után a többi előterjesztést viszonylag gyorsan elfogadták.

2023.12.01. 14:07

2024 az Árnyéknyúl éve lesz

Klippremierrel jelentkezik a debreceni Árnyéknyúl december első napján. A zenekar 2016-ban indult még Modern Lobotómia néven, az első kis- és nagylemezekben az országosan ismert 30y zenekar segített nekik.