Napjaink
2020.01.22. 08:57

Te rongyos kultúra…

Ne keverd, ne rázd, ne turmixold! Nem fog sikerülni. Vannak dolgok, ügyek, tettek, alkotások, életművek, amiket nem lehet eleggyé kreálni, de még helyettesíteni sem lehet az egyiket a másikkal. Például Kölcsey Ferencet Kálmán Imrével.

2020.01.21. 13:19

Kézművesek

Elsőként talán valami vásáron, valami lekvárfélén láttam a „kézműves” megjelölést. El is tudtam képzelni, hogy Juliska néni kevergeti otthon a nagyfazékban az illatos masszát – természetesen az ÁNTSZ szigorú felügyelete alatt, rozsdamentes edényben, talpig fehérben, főkötősen, nehogy hajszál kerüljön bele.

2020.01.20. 06:25

Husikánk

Az amúgy erősen naturalista hatást keltő nyers disznófej ezután kap egy apró díszt, egy nemzetiszínű zászlócskát a koponyájába szúrva. Legalábbis több hírforrás ilyen fotóval illusztrálta az új rendelet hatályba lépését.

2020.01.18. 14:00

Gombolyag

Miért kell nekem a kusza, színes szálak között is a rendet keresnem, miért nem tudom elfogadni, hogy az a csomókkal együtt is lehet tökéletes?

2020.01.18. 09:29

Támadjatok csak! - Az emberi jogokról kicsit másképp! (Ötödik rész)

Gyöngyöspatán mindig zajlik az élet. Egy kicsit a régi Tiszavasvári tesója. Egy olyan közeg, ahol a gyűlöletkeltésre alkalmas dolgok szinte maguktól teremnek. Régebben a település romáin gyakoroltak a szélsőségesek rasszizmust, megfélemlítést, jöttek a megmentők és a buszok, mindenki itt akarta megmutatni, hogy hova tartozik. Most pedig az állam első embere köszörüli rajtuk a nyelvét - megosztva, egymásnak gerjesztve a lakosokat. Hát ez gáz…