Napjaink


2021.02.24. 13:58

„Magyarországon nincs valódi versenyhelyzet a gazdaságban” – interjú Holoda Attilával

A V21 tagja úgy gondolja, vannak olyan kis- és közepes vállalkozásaink, amelyek akár külföldön is sikeresek lehetnének, de a kormány eddig nem őket, hanem az oligarchákat támogatta. Holoda Attila szerint az energiapolitikába szakmaiságot hozó Kaderják Péter a miniszteri szinten zajló hatalmi harcok áldozata lett. Meggyőződése, hogy nem lehet kiváltani a földgáz felhasználását, amelyből jelenleg az energiaigényünk kétharmadát fedezzük. Utólag úgy látja, a 2019-es hajdúszoboszlói önkormányzati választást részben azért veszítették el, mert nem tudták megfelelően kommunikálni az addigi eredményeiket, miközben a Fidesz által is támogatott Czeglédi Gyula minden erőforrást megkapott a kormánypárttól.

2021.02.23. 17:35

Az ellenzéki képviselők sem szavazták meg Tiba István mentelmi jogának felfüggesztését: nem kerül bíróság elé a rágalmazási ügy

Balmazújváros polgármestere jelentette fel, miután a képviselő közel egymilliárd forint ellopásával vádolta meg a település vezetését. Tiba az érvelésében két olyan uniós forrásokkal kapcsolatos számot állított párhuzamba, amelyeknek semmi köze nincs egymáshoz. Hegedüs Péter szerint a Fidesz nem engedi, hogy Tiba belebonyolódjon a valótlan állításaiba.