Napjaink


2024.04.20. 16:27

Szerződést bonthat a debreceni CATL-akkumulátorgyár a környezetszennyező beszállítókkal

Szilágyi Balázst, a kínai vállalat közügyekért felelős vezetőjét egy debreceni energetikai konferencián arról kérdeztük, mit lépnek abban az esetben, ha az egyik beszállítójuk, például egy hulladékkezelő cég környezetet szennyez. Arról is beszélt, egyelőre külső partnereket keresnek a hulladékfeldolgozásra, de a CATL-nek van egy saját leányvállalata is, amely keresi a lehetséges európai helyszínét.

2024.04.20. 09:49

Magyarország sokkal jobban látszik közvetlen közelről - médiaszemle

Idegölő araszolás, választási tülekedés, női politikusok csatája, problémás útfelújítás, transzcendentális meditációs tanári képzés, uniós pénzből felújított élményfürdő és csalással vádolt polgármesterjelölt. Többek között ezek a témák érdekelték ezen a héten a Budapesten kívüli független újságok szerkesztőségeit és olvasóit.

2024.04.20. 08:29

Értelem és érzelem

A buta magyar a jó magyar mostanában. Meg fogják választani a saját elnyomóikat, akiktől félnek.

2024.04.19. 15:51

„Aki az ellenzéket akarja leváltani, azt kormánypártinak hívjuk” – mondta a Debrecenben kampányoló Dobrev Klára

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője Kunhalmi Ágnes, az MSZP és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, valamint Varga Zoltán DK-s országgyűlési képviselő társaságában állt színpadra Debrecenben. A beszédekben Magyar Péternek és követőinek üzengettek, valamint hangsúlyozták: szerintük csak egy szociáldemokrata kormány válthatja le a Fideszt.

2024.04.19. 14:17

Cabaret - Premier Debrecenben

A debreceni közönség megtapasztalhatja, hogy az előadás létrehozóinak mennyire sikerül figyelmen kívül hagyni a darabjaira hulló világot, és miként néznek szembe a közélet fojtogató légkörével.

2024.04.17. 07:27

Visszalépett a hajdúszoboszlói tévé igazgatója, Varga Marina a Fidesz jelöltje Balmazújvároson

Bánhegyi Zoltán, akit korábban egy hajdúszoboszlói önkormányzati képviselő tökéletes Fidesz-pártkatonaként jellemzett, a család nyugalmára és a békés mindennapokra hivatkozva mégsem indul a választáson. Varga Marináról egyelőre keveset tudni, de azt közölte, hogy kiemelten fontos számára a nyugalom és a béke megteremtése a városban. A Fidesz egy olyan városban térne vissza a hatalomba, ahol korábban egy korrupciós bűncselekmény vezetett a párt bukásához. Hegedüs Péter jelenlegi polgármester pedig újrázni készül a Közösen Balmazújvárosért Egyesület színeiben.