Napjaink


2023.11.30. 16:42

Hiába a Kúria döntése, nem állítja le a debreceni akkumulátorgyárának építését a CATL

A kínai cég álláspontja szerint ezt nem kell megtenniük, mert továbbra is megvan a környezethasználati és az építési engedélyük. A sajtótájékoztatón közölték, tudják, hogy vigyázni kell az ivóvízre, készek a tisztított szennyvíz használatáért többet fizetni, de ehhez előbb még módosítani kell a gyár környezethasználati engedélyét. A beruházás második és harmadik üteméről nem árultak el részleteket, de az kiderült, hogy a maximális dolgozói létszámot tíz év múlva érheti el az akkumulátorgyár.

2023.11.29. 13:54

Élt 5 napot a kátyúmentesség Debrecenben

A debreceni Salakos utca bekerülhetne akár a Guinness Rekordok Könyvébe is. Hiszen az önkormányzati útjavító munka után nem tartott ki egyetlen egy hétig sem a kátyúk feltöltése.

2023.11.27. 22:05

Neked mit jelent Debrecen?

A Modem legújabb kiállításán egyetemi hallgatók mesélik el, mit jelent számukra a város, és megmutatják, melyik tárgy az, amely által leginkább kapcsolódni tudnak Debrecenhez. A tárgyak múzeumba helyezése révén új jelentéssel tudtak felruházódni, és némi közösségi atmoszférát is tudtak teremteni. A tárgyak mellett szövegek nagy részével – s így a tárgyakkal is – tud azonosulni a Debrecenből érkező, az már egy másik kérdés lenne, hogy az idegen mit lát ezekben az értelmezésekben.

2023.11.27. 19:18

Tüntetve üzentek a debreceni Salakos utca lakói a helyi politikusoknak: ne számítsanak a szavazataikra, ha ők sem segítenek

A szombati tiltakozás előzetes rendőrségi bejelentése után csoda történt: a debreceni önkormányzat két nap alatt befoldoztatta a lyukakat a kertségi terület hosszú utcájában. Vagyis kiderült, lehet foganatja annak, ha a szavazópolgár felemeli a hangját. Igaz, a lakosok szerint ez így csak halottnak csók, mert hetek alatt tönkre fog menni, s ők hosszútávú megoldásért lobbiznak már jó ideje, ám legalább ez mégis valami.