Napjaink
2024.05.23. 14:54

„Nem gondoltam, hogy ebből mihazánkos hemzsegés lesz” – interjú a Magyar Kétfarkú Kutya Párt debreceni politikusaival

Toma Dominik szerint nem teljesen működésképtelenek a Kutyapárt módszerei. A DKV például inkább lefestette a kapcsolószekrényeit, amikor Radeczki Csongor bemutatta nekik a saját látványterveit. A kevés debreceni MKKP-s jelölt egyike úgy látja, a debreceni önkormányzat jelenleg távol áll az elszámoltathatóságtól, ezért ő az átláthatóságért küzdene a város közgyűlésében.

2024.05.21. 12:49

A hun-magyar rokonságról posztoló Nagy Sándor véleménye is számíthat a debreceni köznevelési intézmények vezetői pályázatainál

A fideszes önkormányzati képviselővel időről időre foglalkozik az országos nyilvánosság. Legutóbb azért, mert 74-szer módosította egy Facebook-bejegyzését. Ő is benne van abban a bizottságban, amely a városvezetés szerint éppen a tagjai miatt rendelkezik kellő szakértelemmel a pedagógusok meghallgatására és véleményezésére.

2024.05.19. 14:38

Mikecsikágó nem vén sárándinak való vidék

Áprilisban jártam a megyehármas focimeccsen, amelyet a hazaiak nyertek, s bár nem 2 milliós székeken ücsörögtek, mint az esztári nézők fognak hamarosan, a mintegy 150 hazai szurkoló igen jó hangulatban szemlélte a hajdú-bihari rangadót. (Sajátos focitudósítás abból a bajnokságból, ahonnan nem lehet kiesni.)

2024.05.17. 15:53

Nem aktuálisak az akkugyárak? – Csendben leállította az Európai Környezetvédelmi Hatóságért indított kampányát a Momentum

Négy hónap, vagyis a gyűjtési időszak harmada alatt a szükséges egymillió aláírásnak csak a bő egy százalékát tudták összeszedni. A kegyelmi botrány kirobbanása szinte teljesen kisodorta a témát az európai polgári kezdeményezést indító Donáth Anna kommunikációjából. Azt ígérik, az európai parlamenti választások után dolgoznak az ügyön.

2024.05.17. 13:51

Magyarországot bent, az oroszokat és Kínát kint kell tartani – mondta Hajdúböszörményben Róna Péter, a Jobbik EP-listavezetője

A közgazdász szerint az Alaptörvény „a korrupció és az egy kézben összpontosított kézi vezérlés forgatókönyve”, ezért új alkotmányra van szükség. Úgy látja, a vállalkozások megerősítéséhez be kell vezetni a progresszív adózást. Gyöngyösi Márton pártelnök figyelmeztetett, az akkumulátorgyárakkal érkező vendégmunkások integrálása problémát jelent majd.

2024.05.16. 14:37

Szabó Magda megint kordont kapott Debrecenben

Tényleg itt az ideje annak, hogy a városvezetés – ami ideállíttatta – elgondolkodjon azon, hogy máshol kevésbé akadályozná a mulatságaikat az írónő bronzmása.